Ohjeet

Mitä tehdä ihan aluksi?

Ensimmäinen asia, joka Sinun tulee uutena tutkimusvastaajana tehdä, on rekisteröityä vastaajapaneelin jäseneksi. Rekisteröityminen ei velvoita Sinua mihinkään, kaikki vastaaminen ja osallistuminen tutkimuksiin on aina täysin vapaaehtoista.

Rekisteröityminen on välttämätöntä, jotta voimme kutsua Sinut osallistumaan tutkimuksiimme - siksi kysymme myös yhteystietojasi. Tutkimuskutsut lähetetään useimmiten sähköpostilla, joskus harvoin tekstiviestinä. Yhteystietojasi käytetään myös palkkioarvontoihin. Lisäksi kysymme jo rekisteröitymisvaiheessa erilaisia taustatietojasi, kuten sukupuolesi, ikäsi jne. Kaikkia näitä tietoja käytetään tutkimusten kohdentamiseen oikeille kohderyhmille ja tutkimustulosten tilastolliseen luokitteluun. On siten erittäin tärkeää, että annat tietosi oikein ja huolellisesti.

Huom! Paneeliin voivat liittyä vain 15 vuotta täyttäneet henkilöt, jotka asuvat tällä hetkellä Suomessa.


Käyttäjätunnus ja salasana

Suurin osa viesteistämme kuten tutkimuskutsuista lähetetään edelleen sähköpostitse, minkä vuoksi on tärkeää, että annat oikean ja usein käyttämäsi sähköpostiosoitteesi rekisteröitymisen yhteydessä. Sähköpostiosoitteesi toimii myös käyttäjätunnuksenasi. Salasanasi voit määritellä itse. Salasanaa tarvitaan jos haluat muuttaa antamiasi taustatietoja myöhemmin, esim. jos muutat osoitetta. Tutkimuskutsuissa on käyttäjätunnistus automaattisesti mukana, joten tutkimuksiin vastatessa Sinun ei tarvitse muistaa salasanaasi, talleta se kuitenkin itsellesi muistiin.


Rekisteröitymisen jälkeen

Kun olet rekisteröitynyt loppuun asti ja täyttänyt myös taustatietolomakkeen, Sinun ei tarvitse tehdä muuta. Kun jokin uusi tutkimus julkaistaan ja jos tulet valituksi ko. tutkimukseen (vastaajat valitaan yleensä satunnaisesti), lähetämme Sinulle tutkimuskutsun, yleensä aina sähköpostilla tai mahdollisesti joskus tekstiviestillä sisältäen linkin kysymyslomakkeelle.

Voit saada tutkimuskutsuja joskus useammin, joskus harvemmin, keskimäärin ehkä kerran pari kuukaudessa. Kutsujen määrä voi vaihdella paljon eri vastaajilla ja eri vuodenaikoina. Muista kuitenkin, että vastaaminen on täysin aina vapaaehtoista eli kaikkiin tutkimuksiin ei tarvitse pystyä tai ehtiä vastaamaan.


Mobiilisovellus discover.now

Suurin osa tutkimuskyselyistämme toimii normaalisti mobiililaitteiden internet-selaimessa. Android ja IOS -käyttöjärjestemiin on saatavilla discover.now -sovellus, jonka voi ladata käyttöönsä sen jälkeen kun on ensin liittynyt Taloustutkimuksen Internet-paneeliin.